Installera ditt nya hemlarm med hjälp av våra installationsfilmer

Behöver du hjälp är det bara att kontakta kundservice 010-583 23 00. Vi kan även fjärrprogrammera ditt system om så skulle behövas.


Här visar vi en kort introduktion av larmsystemet. Vid frågor är det bara att maila eller ringa vår kundservice.

Driftsättning / registrering av centralenhet och ladda ner appen


Den här filmen visar hur du driftsätter centralenheten, laddar ner appen från App Store eller Google Play och registrerar centralenheten.

Kameradetektor


Kameradetektorn ska monteras på drygt 2 meters höjd och ha fri sikt. Står det möbler i vägen försämras täckningsområdet och den kanske inte kan filma som den ska. Kameradetektorerna finns i två modeller. En som klarar husdjur, upp till ca 20 kg och en som är avsedd för hushåll där det inte finns husdjur. Det finns detektorer utan kamera också. Enheten rapporterar även temperatur.

Fjärrkontroll


Knapparnas funktioner visas i filmen men några förtydliganden kan vara bra.
Låst hänglås = Allt Larmat
Upplåst hänglås = Allt avlarmat
Måne= Nattläge. Du väljer själv vilka detektorer som ska ingå i detta läge. Vanligt att man lägger alla dörr/fönsterkontakter i detta läge och har de på när man ligger och sover.
Sol = Dagläge. Du väljer själv vilka detektorer som ska ingå i detta läge. En del använder detta läge om man kanske jobbar hemifrån och vill ha vissa delar av hemmet pålarmade.
Enheten rapporterar även temperatur.

Dörr & Fönsterdetektor


Även kallad magnetkontakt. Monteras på dörrar och fönster som du vill larma. Du kan välja om de ska ingå i den vanliga larmkonfigurationen, ditt nattläge eller i ditt dagläge. De kan utöver att vara larmpunkter även ge signal ifall dörren öppnas, även om larmet är avstängt, det är en uppskattad funktion. Man får lite mer koll då, helt enkelt. Enheten rapporterar även temperatur.

Rökdetektor


Man bör ha minst en rökdetektor på varje våningsplan, enligt boverkets rekommendationer. Rökdetektorns primära uppgift är att väcka oss när vi ligger och sover, men eftersom du direkt får ett meddelande i din telefon när den larmar, har man ju faktiskt en chans att släcka små bränder. Det här är ingen uppmaning att agera brandman och utsätta dig eller andra inte för risk. Den ska monteras i tak, minst 50 cm från vägg åt alla håll och absolut inte på vägg. Enheten rapporterar även temperatur.

Läsare för Brickor / Taggar


Med hjälp av brickor eller taggar kan man larma av/på hela eller delar av larmet. Överfallslarm kan utlösas från om man trycker på SOS-knappen. Sitter kortläsaren inomhus i ett uppvärmt utrymme kan den även fungera som ringklocka. Enheten rapporterar även temperatur.

Inomhussiren


Den snygga inomhussirenen smälter in var som helst! Om du vill kan fler inomhussirener anslutas för att få ett mer irriterade ljud när larmet löser ut. Ljudstyrkan är ca 90 db på 1 meters avstånd. Placeras med fördel på vägg med kan även monteras i tak. Enheten rapporterar även temperatur.

Vattendetektor


Många försäkringsbolag ger rabatt om man har en läckagedetektor till larmet. Monteras i vid diskmaskin eller tvättmaskin på lämpligt ställe. Under själva avkännaren finns det två metallpiggar. När vatten når dessa piggar blir det en kortslutning och larmet löser ut. Enheten rapporterar även temperatur.

Universalradiosändare


Till den här enheten, kan man ansluta stort sett vad som helst som ger en brytning eller en slutning. Det kan vara en givare av något slag som t ex en utgång från värmepumpen eller liknande.